Mittersisters x INDA Galéria – Szőke Gáspár

1. kép: Szőke Gáspár – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
2. kép: részl. – Szőke Gáspár: Apám virágai 1., akril-vászon, 110 x 70 cm, 2020
3. kép: részl. – Szőke Gáspár: Roma XLII, akril-papír, 42 x 29,7 cm, 2022
4. kép: részl. – Szőke Gáspár: Dopo Roma IV., akril-rétegelt falemez, 155,5 x 155,5 x 3 cm, 2022
5. kép: részl. – Szőke Gáspár: Nagy mintagyűjtemény, akril-vászon, 200 x 300 x 2 cm, 2023
6. kép: részl. – Szőke Gáspár: vek felfele, ívek oldalra, cicccakkok oldalra, kicsi átlósan, akril-vászon, 50 x 50 cm, 2020


Folytatódik a Mittersisters „Az inspiráció forrása” című projektje. Készíts egyedi táskát kortárs művészek alkotásaiból inspirálódva!


Kultúrinspirációs workshop sorozatunk következő állomásának a csodás INDA Galéria ad otthont.
A 2006 óta működő INDA Galéria magyar és külföldi kortárs művészek munkáit mutatja be, a már jelentős életművel rendelkező művészektől a legfiatalabb tehetségekig, hazai kiállításokon és nemzetközi vásárokon. A festészet, szobrászat, rajz és videó mellett az utóbbi években a korábbinál nagyobb súllyal van jelen a fotográfia, és a fotó alapú technikák.
A galérián megtekinthető Szőke Gáspár egyedi kiállatása, a művész mesélni fog az alkotásairól a workshop résztvevőinek. A tárlat vezetés után az ikonikus MINI táskánkat tudjátok elkészíteni, Gáspár műveiből ihletet merítve.

További információ a galériáról: https://indagaleria.hu/


“Szőke Gáspár (Budapest, 1983 –)
2009-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő szakán Tölg-Molnár Zoltán osztályában. A pályája kezdetétől az absztrakt festészet új lehetőségeit keresi. Munkái a sík és a térbeli absztrakció határain mozognak. Szőke művészete a festészet alapvető elemeiből építkezik, elsősorban a forma és szín kapcsolata, azok optikai lehetőségének vizsgálata áll középpontjában. A geometrikus absztrakció és határterületei; az átjárhatóság, a kapcsolat az organikus és geometrikus nonfigurativitás területei között, az azok között feszülő látszólagos ellentmondások, illetve azok összeegyeztethetőségének kérdései foglalkoztatják. Az elmúlt években római ösztöndíjának élménye által inspirálva érdeklődése elsősorban a klasszikus mintarendszerek és az absztrakció kapcsolatának vizsgálata felé fordult. Kiindulási pontját az építészeti ornamentika és a díszítőfestészet jelentette. Doktori kutatásának témája a különböző kultúrákban változó tartalommal, jelentéssel megjelenő minták, szimbólumok vizuális ábrázolásának kérdéseit állítja középpontba. Legújabb alkotásain keresztül vizsgálja az ősi, klasszikus mintarendszereket, szimbólumokat, illetve annak lehetőségét, hogy a jelentésétől megfosztott, az eredeti kontextusából kiemelt minta hogyan válhat a 20. századi, a modern illetve a kortárs művészet alkotóelemévé.” (Nagy Barbara, művészettörténész)

További információ a művészről: https://szokegaspar.com/

Műtárgyak Éjszakája Program!
Műtárgyak Éjszakája karszalaggal 5.000 Ft kedvezményt biztosítunk számodra!