Mittersisters x Pikszis Kultúrpont – Cseh Dániel, Komár SabrinaFolytatódik a Mittersisters „Az inspiráció forrása” című projektje. Készíts egyedi táskát kortárs művészek alkotásaiból inspirálódva!

Kultúrinspirációs workshop sorozatunk következő helyszíne a Pikszis Kultúrpont.
A Pikszis Galériában kortárs fiatal alkotók művészeti ágak, stílusok és technikák határán mozgó
egyéni és csoportos kiállításaival találkozhattok. Ezt az átjárhatóságot a galéria tere is tükrözi. A white cube galériák alternatívájaként egy közvetlen hangulatú, többfunkciós kiállítótérként működünk, ahol le lehet ülni, bátran lehet kérdezni és szabad az átjárás a Pikszis többi terébe is. 


További információ a kultúrpontról: https://piksziskultur.hu/

A galérián a workshop idején egy csoportos kiállítás lesz majd látható. A kiállító művészek közül Cseh Dániellel és Komár Sabrinával tudtok majd ezen az alkalmon találkozni és Ők fognak nektek mesélni az alkotásokról.
A tárlat vezetés után az ikonikus MINI táskánkat tudjátok elkészíteni, Dani, Sabrina és a többi kiállító művész műveiből ihletet merítve.


További információ a művészekről:

Sabrina: https://www.komarsabrina.hu/

“A hagyományos fényképezés módszerei erősen triggerelik a kényszereimet, gúzsba kötnek, míg az experimentális fotográfiában megnyugvást lelek. Művészetemben kísérletező kedvvel tágítom, lépem át és dekonstruálom a műfaji és mediális határokat, nagy szabadsággal használom, keverem az analóg, archaikus és digitális fotótechnikákat. Emellett többek között előszeretettel vágom, hajtogatom, fűzöm a képeimet, alkotásaim így átlépik a fotográfia és a képzőművészet határát és térbeli dimenziót nyernek. Művészi utam rendhagyó és személyes, a megküzdési stratégiámként definiálom. Munkáimat saját történetem, érzéseim ihletik, önarcképek, belső monológok különféle formákban és technikákkal. Budapesten textiltervező mesterszakon végeztem, és már a díjnyertes diplomamunkám is a kísérleti fotózás irányába mutatott. Azóta számos díjat és elismerést nyertem a fotózás területén, nemrég pedig a LensCulture Art Photography Awards 2024 egyik kiválasztott döntőse lettem.”

Dani: https://www.instagram.com/dan.cseh/

“Cseh Dániel vagyok, festőművész, képalkotó.

Textilek, gyöngyök, purhab, alakok matricaszerű megjelenítése, torz forma és harsány színek furcsa összhangja jellemzi legújabb munkáimat. Mind a korábbi képeimnél alkalmazott kollázshatást keltő festésmód átültetése képtárgyakba. A képek anyaga újrahasznosított, témája összeszerkesztett gondolatok és festékfoltok szervszerű fikciója. Célja a többet, a különfélét összehúzni. Az összegyúrt jelek asszociációs játéka a képzelet még éppen-hogy-nem-létező valóságait alkotja meg.  A kép varázslat, kis varázstárgyakként gondolok képeimre.”